Thursday, July 30, 2009

Jällegi reede :)

Eile õhtul lõpetasin "Viinamägi Toscanas" lugemise, raamat oli väga kerge lugemispala ja samas isutas hullult Itaalia järgi. Kes veel ei ole seda kirjatükki lugenud, siis soovitan soojalt :)

Et siis nüüd on aeg võtta ette järgmine Itaalia elu ja olu ja toitu kajastav raamat "Tuhat päeva Veneetsias". Tegelikult sai sellega eile veidi algust tehtud ja vähemalt esimene peatükk oli väga kergelt loetav ja huvitekitav :) Sest enne septembri lõppu on vaja ju kõik Marlena de Blasi raamatud läbi lugeda :) - vähemalt plaan on hetkel selline ...

Tänane ilm on nädalavahetuse alguse puhul lausa kohustuslik, seda vähemalt Eesti kliima puhul: taevas on pilvine ja õues oleks nagu õhtu - hämarus, mis sellest, et kell on 10 hommikul :D . No ega ei või ju nädalavahetuse vabad päevad päikselised ja energilised olla... Seega tuleb "sitt suusa ilm jälle" :) aga noh, kes ütles, et koguaeg peaks suusatama :) eks tuleb end siis tubaste tegevustega, sealhulgas raamatulugemisega, lõbustada :)

Tuesday, July 28, 2009

Kolmapäev...

... tänasega saab jällegi ühe töönädala selgroog murtuks... ja aeg muudkui lendab. Mõned meenutused eelmiste päevade tegemistest. Nädalavahetusel käisin oma õnneseene :) Lucky´ga ja tema sõpradega Stroomi rannas. Kogu jalutuskäiguks ja solberdamiseks kulus meil lausa 3,5 tundi ning pärast seda olin suutnud oma labradori täitsa ära väsitada :) ... mis oli ka üks eesmärkidest. Vesi Stroomi rannas oli soe ja lainetas ja isegi päike piilus vahepeal pilve tagant... Lisan ka meie seltkonna pildi:



Esiplaanil on Siina, pisike on Sofi ja tagaplaanil on minu Õnneseen :) lõbus seltskond alati :)

Esmaspäeval sai väga vahva ja uue seltskonnaga käidud ühes uues pargis piknikku pidamas :) Pargi nimi ei jäänud kuidagi meelde, aga asukoht on vana Volta tehase lähistel :) Seltskond oli väga lahe. Ausalt öeldes ma ei mäletagi, millal viimati piknikul käisin, arvatavasti 3-4 aastat tagasi, kui sai töökaaslastega ikka Tabasalu pankrannikul grillimas käidud :) Aga jah äratundmisrõõm oli suur ... ja loodan, et lähitulevikus tuleb piknikutamisi veel :)

Eile õnnestus mul Harku metsas läbida joostes ~8km ... päris hea tunne oli pärast seda maratoni :) Algul oli Lucky krips-kraps ja aina tuuseldas, kuid lõpus juba vaatas mulle otsa küsivate silmadega, "no kuhu sul nii kiire on" .... "kui palju veel peab siblima?" ... jällegi päris vahva ja tervislik õhtupooli sai seal veedetud :)
Ja õhtul õnnestus isegi paar peatükki raamatust "Viinamägi Toscanas" edasi vuristada :) ... veel kolm peatükki ja ongi see suurepärane raamat läbi... ja saab järgmise Itaaliat kirjeldava raamatu ettevõtta :)


Friday, July 24, 2009

Reede :)

Tänane reede on lummatud Itaaliast. Nimelt, alustades "Viinamägi Toscanas" lugemist, tekkis selline isu Itaalia toitude ja üldse Itaalia järgi... seda vist pole võimalik isegi mitte sõnadesse panna, milline isu :)

Ja siis tuli meili Lufthansa pakkumine Itaaliasse Rooma 2999,- ... ütleme nii, et mõte hakkas liikuma, ja hakkasin otsima sobivat kuupäeva ja klapitama seda sobiva hinnaga, tulemus oli see, et 3100.- oleks saanud novembris minna... seega pettumus :( küll väike aga ikkagi.

Järgmisena sai proovitud nii Finnairi kui ka Estonian Airi, ühe puhul ehk siis EA puhul tuli välja, et ta ei lendagi sel ajal enam Rooma ja FA puhul osutusid hinnad liig kõrgeks :( ... aga loobuda ei soovinud, ja siis nagu võluväel külastades http://www.tallinn-airport.ee/ lehe kampaaniate rubriiki säras mulle vastu CZA Czech Airlines´i pakkumine, mis osutus täiesti vastapandamatuks :) ja nüüd ma juba ootan seda reisi :)

... ütleme nii, et on, mida oodata: hetkel plaan olla päevake Roomas ja siis rännata Toscanasse ja külastada ka Umbria väikelinnu :) ... ja otseloomulikult nautida Itaalia kööki.... mmmmmmm ja veini ;)

Thursday, July 23, 2009

Suveõhtused plaanid ....

Minu meelest terve juunikuu TV3 reklaamis oma suvekrimka sarju: "Argipäeviti kell 20:30 suvekrimkad TV3-s" ... juba kolmandat nädalat näidatakse seal vaid "naljakaid koduvideosid" ... minule kui krimkade fännile on see suur pettumus - tekib küsimus, KAS SUVI ON LÄBI? Või sai TV3-l raha otsa?
Minu teada kestab suvi ikka septembrini ju, aga näed sarju näidati vaid paar nädalat. Ja kahjuks kulutatakse seda eetriaega nüüd mingitele mõtetutele koduvideotele, kus inimesed on oma lollused linti võtnud ...


Õnneks näidatakse kolmapäeviti KANAL 2-s "Jälgi jätmata", seega saan tilga krimisarjade doosist ikka kätte :) .... ning eile sai seda siis jällegi jälgitud :)


Raamatud, mida plaanin lähiajal lugeda :)

Plaan on lähitulevikus (oleneb, kui kaua mul nende raamatute veerimiseks kulub) :) lugeda Itaalia teemalisi teoseid. Põhjus lihtne, kuna olen soetanud endale peaaegu kõik Marlena de Blasi raamatud, siis ei tohi neid ju riiulile tolmuma jätta :)


Esimesena võtaks käsile:
Tuhat päeva Veneetsias
Ootamatu armastuslugu
Ja siis:
Tuhat päeva Toskaanas



Ja siis :) kui veel jaksu on:
Sel suvel Sitsiilias





Ja selle autori lõpetuseks:
Palazzo perenaine
Kodu leidmine Umbrias




Hetkel on tuhin ja soov raamatud läbi lugeda ja veel sügavamale Itaalia lummusesse langeda täitsa olemas, ma loodan, et päikesevaene suvi ja töökoormus mul seda tuhinat ja jõudu ära ei võta. Sest on veel raamatuid, mis mul riiulis lugemata on, neid on lausa mitusada - ma vähemalt julgen arvata :)

Wednesday, July 22, 2009

Õhtu täis sporti ja Itaaliat ja põnevust

Eile õhtul peale tööd sai kohe siblitud Harku metsa ning osa võetud Swedbanki tervisejooksu XII etapist. Etappi pikkus oli ~4 km nagu alati :). Jooks läks kergelt, ja oligi finiši joon ületatud :)

Juba mõned päevad tagasi alustasin Ferenc Maté raamatu "Viinamägi Toscanas" lugemist.



Ning eile jätkasin selle veerimist. :) Raamat on kerge lugemispala ja samas tekitab sellise isu Itaalia ja selle maa toitude järgi. Looduse ja eluolu kireldused lausa kisuvad seda maad külastama. Kuna Lufthansa´lt oli tulnud just meili peale pakkumine, et 2999 eek´iga Rooma, siis hakkasin kuupäevi proovima. Soov oli Itaaliat külastada septembris, kuid kui kuupäevi läbi mängisin selgus, et soodsaid pileteid saaks vaid oktoobri lõpuks või novembriks, et siis väike pettumus ... aga eks tuleb rohkem silmad lahti hoida ja lennuhindu jälgida, ehk ikka õnnestub septembris kirjeldatud maad ka külastada.

Esimene kirjatükk :)

Blogi pidamine on pidevalt mõttes olnud, kuid selleni ei ole õnnestunud seni jõuda st olen küll katsetanud, aga tundub, ei ole leidnud järjepidevust ja piisavalt aega :) aga eks alati saab uuesti üritada.
Oma esimeses postituses on raske kohe midagi põhjapanevat kirjutada, seega kirjeldan oma nädalavahetuse tegemisi, kuna hetkel on just need need säravad hetked, mis keerulisel töönädalal suunurki ülespoole tirivad :D
Reedel sai väga armsal sõbral külas käidud ja tema vananemist ja 30ndatesse jõudmist tähistatud. Lisan ka pildi, tõestamaks antud ürituse lõbusust:



Ja kuna oli nii tähtis kogunemine, siis otsustasin ka oma kokakunsti katsetada :)


Küpsetatavaks koogiks valisin:


TOORJUUSTU TORDI


Kogus kuuele - aga antud juhul jagus rohkematele :)
Aeg ettevalmistamiseks 15 min, küpsetamiseks 1 tund

Põhi:
160 g margariini; 65 g suhkrut; 2 muna; 240 g jahu; 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis 1: 300 g aprikoosidšemmi
Täidis 2: 4 muna; 100 g suhkrut; 30 g vanillisuhkrut; 500 g maitsestamata toorjuustu (näit."cream bonjouri"); 2-3 aprikoosituhksuhkrut

Tegevus :)
Sega kokku kõik põhjaks vajalikud toiduained. Vooderda vorm taignaga nii, et jääksid 4 cm kõrgused küljed. Täida vorm aprikoosidžemmiga. Vahusta munad ja suhkur, lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Vala segu vormi kõige peale. Küpseta ahjus 160 °C juures 1 tund. Raputa üle tuhksuhkruga ja paku juurde aprikoose.


Ja välja tuli selline maiuspala:





* kommentaariks võiksin soovitada, et tuleks kasutada sügavamat vormi, kuhu kook teha, siis ei juhtu nii nagu minul, kooki tuli rohkem kui oskasin oodata :)