Saturday, August 28, 2010

Lugemisvara

Suvi on olnud vilets lugemisaeg, ilusad ilmad kutsuvad õue ja nii nii nii palju muud on vaja teha. Lõpuks siiski õnnestus läbi saada sünnipäevaks kingitud Susan Luitalu "KÜSIMUSED kõikidele vastustele". Raamat oli kerge lugeda ja pani pidevalt muigama :) ning äratundmisrõõmu ikka jagus...

Elu ongi alati kõige lõbusam just siis, kui asjad ei lähe nii nagu sa ette kavatsesid. Kui saatus järjepideva ülbusega sinu plaane ignoreerib, polegi mõtet enam vastu punnida - häälesta end ümber ja naudi sõitu. Küsimused kõikidele vastustele viib sind kokku nii prügikollide kui pirtsutavate staarihakatistega, viib sind tuurile Egiptuse kahtlastesse ilusalongidesse ja lükkab ümber veendumuse, et mehi poest ei saa.

Minule jäi raamatust enim meelde järgmine lõik:
"Teate, ega saaste ei peagi olema ainult käega katsutav, kilogrammides mõõdetav või haisev. Mõned inimesed saastavad keskkonda oma mõtetega."

Kontsert

Eelmisel laupäeval sai külastatud U2 kontserti Helsingis. Lõunast laevaga Soome, päevake linnapeal ja õhtul Helsinki Olümpia staadionile kontsertile. Kontserdi korraldus ja viidandus oli väga heal tasemel, kõik toimis ning ei mingeid ummikuid ega suuri rahvamasse üksteise otsas. Kontserdi lava oli võimas ja kujutas endast kosmoselaeva. Heli ning videotehnika - ülivõimas. Ja muidugi kontsert ise oli mega hea ning jättis jälje ... loodan, et nad tulevad mingi aeg ka Eestisse, läheks jälle kontsetile ...

Sunday, August 22, 2010

Tulek Kokku


Kuna töö kiidab tegijat, siis pole puhkuse lõppedes nagu olnud aegagi siia midagi kribada, ... et siis toimus 10.augustil jällegi üks väike kogunemine, tore oli näha ja ka tutvuda :) kahju, et noori nii vähe osavõtmas oli... oleks tore olnud tutvuda ka nendega, keda 15 aastat näinud pole ning meenuvad vaid väikeste poiste või tüdrukutena... nii võib juhtudagi, et suhtled inimestega, aga ei teagi, et sugulased :)

Tuesday, August 10, 2010

Kirjad Juliale



Veidi aega tagasi sai külastatud Solarise kino ning vaadatud südamlikku filmi "Kirjad Juliale".

Peatne ajakirjanik Sophie Marcus (Amanda Seyfried) ja tulevane restoraniomanik Victor (Gael García Bernal) lendavad New Yorgist Itaaliasse puhkust veetma, peaks see nende nende suhtesse vajalikku romantikat süstima. Nende sihtpunkt on Verona linn, „Romeo ja Julia“ loost tuntud õnnetu saatusega armastaja Julia Capuletti kodu.

Victori huvi on leida tulevasele restoranile varustajaid, mitte Sophie’ga kudrutada, ning viimane leiab romantikat sootuks tavatust kohast: ta liitub grupi vabatahtlikega, kes vastavad kõikjalt maailmast Veronasse saabuvatele kirjadele, kus küsitakse Julialt armunõu. Üks Sophie kätte sattunud kirju pärineb aastast 1957 ning kelleltki Claire Smithilt, (Vanesse Redgrave) inglannalt, kes armus nooruses itaallasesse, ent lasi õnnevõimaluse käest.

Sophie üllatuseks saab Claire tema kirjast innustust ja ehkki olles nüüd juba vanaema, otsustab ta sõita Veronasse ning pojapoeg Charliega abil (Christopher Egan) ammukadunud armastuse üles otsida. Victor tegeleb ülepeakaela restoraniga ning Sophie, Charlie ja Claire alustavad otsirännakut läbi kauni Itaalia. Armastus lööb õilmitsema õige iseäralikul viisil ja peagi tuleb Sophie’l järgida sedasama nõuannet, mille ta kirjutas Claire’ile. Kas tal jätkub julgust armastus kinni püüda või jääb ta Claire’i kombel eluaeg käimata radu kahetsema?

Armas ja südamlik film armastusest ja otsustest ning usust, et kunagi ei ole liiga hilja ... st võimalustest... ning armastusest, mis ei kao ka pärast pikki lahusoldud aastaid...
Samas pani see ka mõtlema sellele, et elus on oluline veeta aega koos kallitega ... ja tihti ei ole asjad nii läbipaistvad kui esialgu tunduvad ...

Monday, August 9, 2010

Puhkus 2010 suvi



Tallinna Loomaaed



4järve





Karujärv Saaremaal




Pädaste mõisahoov






Pädaste mõisa lähedal




Mändjala rannas pirniga




Sääre tipp Saaremaal
(Sääre tipus oli kalarestoran, päevapraad ahvenafilee oli külmutatust üles sulatatud ja imepisike portsjon, sama võin öelda ka lesta prae kohta, kus praad sisaldas kahte üliõhukest lesta ja paari kaboikartulit ning maitseained olid täitsa ununenud, hind 110 eek tundus olevat vaid vaate eest)



Kaali kraater Saaremaal