Thursday, December 30, 2010

Tiramisu

Klassikaline itaalia magusroog, mille valmistamiseks tuleks kasutada justnimelt mascarpone toorjuustu. Tiramisu on parim, kui see on 6-8 tundi jahedas maitsestunud.

Kogus: kümnele

Koostis:
180 g Reval Ekstra küpsiseid (1 pakk)
180 g Reval Trühvli küpsiseid (1 pakk)

Immutamiseks:
5 dl kanget espresso kohvi
1 dl Amaretto mandlilikööri või brändit

Kreem:
3 suurt munakollast
1 dl peenikest suhkrut
500 g Igori mascarpone toorjuustu (2 karpi)
2 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut

Peale:
kakaopulbrit

Valmistamine:
Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor.
Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda.
Kasta pooled Ekstra küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale kreemi. Nüüd laota peale Trühvli küpsised (kasta need esmalt kohvisegusse) ning kata jälle kreemiga, järgmisena kihina jällegi Ekstra küpsised ja siis Trühvli ning pealmine kiht kata ülejäänud kreemiga.

Pane tort 4-8 tunniks jahedasse.
Sõelu valmis tordile kakaopulbrit, kaunista nt füüsalitega.

Sunday, December 12, 2010

Juhtum...

Neljapäeva lõunast hakkas möllama torm Monika, kõik kohad olid lund täis ja nähtavus megahalb st 5m. Eesti riik kutsub üles kõiki töötajaid võimalusel vältima autosõite ning tööandjatel suhtuda mõistvalt.
Reedel pidi toimuma koosolek, kuhu kokku tulema töötajad kogu Eestist. Ida-Virumaalt töötaja helistab ülemusele, kel on neljaveoline maastikuauto, et ei hakkaks sellise ilmaga oma Clioga sumpama. Juht vestleb, aga samas leiab, et töötaja peaks ikka kohale tulema.
Kaks nädalat varem viibisid nii juht kui ka töötaja firma poolt korraldatud ja makstud Peep Vainu koolitusel, kus viimane slaid oli "firma väärtuslikuim vara on töötaja"....
... vot sellise juhid on meil...