Thursday, January 5, 2012

Marmitoni küpsisetrühvlid






Trühvlid valmisid küpsistest, toorjuustust ja suhkrust. Katteks pähklitükkidega, tume- ja piimašokolaad.

1pk (180g) Rosinaküpsist "Tallinn" või 1pk (180g) vaniljemaitselisi küpsised Ekstra
1pk (180g) Kakaoküpsiseid Trühvli
400g toorjuustu
Natuke suhkrut
200g tumedat šokolaadi
200g piimašokolaadi
200g pähklišokolaadi

Kõigepealt purustasin küpsised (eraldi eri sorti küpsised), siis lisasin toasooja toorjuustu (kummalegi sordile 200g) ja maitse järgi suhkrut. Segasin kõik kenasti ühtlaseks, vormisin toidukile vahel "vorstiks" ja panin järgmise päevani külmkappi.

Järgmisel päeval sulatasin 200g kaupa šokolaadi, kordamööda erinevad sordid. Šokolaadi sulatamiseks ajasin potis vee keema ning tükeldasin šokolaadi klaaskaussi, mille asetasin keeva veega potti ning lasin vaiksel kuumusel sulada. Lõikasin küpsisetorud ketasteks ja katsin igast küljest šokolaadiga (fondüü hargikesed olid suureks abiks ketaste kastmisel šokolaadi) ja jätsin tahkuma.