Algselt oli koogi nimi "Tsitrusemaitseline ploomikook", kuid minul kujunes see "Tsitrusemaitseliseks mustsõstrakoogiks" ... ja maitses oivaliselt :)
10 tk valmistamiseks:
PÕHI:
3 dl nisujahu
125 g võid
2 sl külma vett
KATE:
3 peotäit mustisõstraid
1 sidruni riivitud koor
0,75 dl sidrunist pressitud mahla
1,5 dl suhkrut
3 muna
1 dl vahukoort (ma panin 2 dl, et ikka rammusam oleks)
50 g mandlilaaste
Haki jahu võiga läbi. Lisa külm vesi ja sega ühtlaseks taignaks, suru 24 cm läbimõõduga võitatud ahjuvormi põhja ja äärtele. Lase 30 minutit külmas seista. Eelküpseta koogipõhja 175 kraadises ahjus 15 minutit. Sega sidrunikoor ja -mahl, suhkur, munad ja vahukoor kausis. Lao mustsõstrad eelküpsetatud põhjale. Vala peale vedel kattesegu ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta veel 40 minutit ahju alumisel siinil.
Laupäev ... tegude rohke päev :
Massaaz "Viimsi SPA-s"
Kino külastus Coca-Cola Plazas "Probleemid paradiisis"
Õhtusöök Vapianos
Pühapäev ... 1. advent, tõstsin välja jõulukaunistused ... Luckyl oli uurimist kui palju
:)
Esimest korda elus meisterdasin ise ka TOM Kha Gai supi :)
Ka 1. advendi cake sai küpsetatud õunakoogi näol :)
Retsept küpsenud minu peas:
Vajalikud koostisosad:
PÕHI:
1 pk Taluvõid
3 sl suhkrut
3 muna
300 g jahu (umbes)
1 tl küpsetuspulbrit
200 g NOPRI talu maitsestamata jogurtit
KATE:
Õunu, nii palju kui mahub :)
Kaneeli
Suhkrut
Munad vahustad ära, lisad suhkru ja sulatatud või, vahustad veel ning lisad jogurti ja küpsetuspulbri. Ja hakkad vähehaaval lisama jahu :) kui on tainas valmis silud selle võiga määritud pannile ja paned külmkappi 15 min jahtuma, ning hiljem lisad õunad, suhkru ja kaneeli ning küpsetad 200 kraadises ahjus 45 min.
No comments:
Post a Comment