Thursday, December 30, 2010

Tiramisu

Klassikaline itaalia magusroog, mille valmistamiseks tuleks kasutada justnimelt mascarpone toorjuustu. Tiramisu on parim, kui see on 6-8 tundi jahedas maitsestunud.

Kogus: kümnele

Koostis:
180 g Reval Ekstra küpsiseid (1 pakk)
180 g Reval Trühvli küpsiseid (1 pakk)

Immutamiseks:
5 dl kanget espresso kohvi
1 dl Amaretto mandlilikööri või brändit

Kreem:
3 suurt munakollast
1 dl peenikest suhkrut
500 g Igori mascarpone toorjuustu (2 karpi)
2 dl 35% rõõska koort
1 tl vanillisuhkrut

Peale:
kakaopulbrit

Valmistamine:
Vahusta munakollased suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sega juurde toasoe mascarpone ning vanillsuhkruga pehmeks vahustatud rõõsk koor.
Sega immutamiseks mõeldud kuum kohv ja liköör, lase jahtuda.
Kasta pooled Ekstra küpsised ükshaaval kohvisegusse ning laota serveerimisalusele teineteise kõrvale. Määri peale kreemi. Nüüd laota peale Trühvli küpsised (kasta need esmalt kohvisegusse) ning kata jälle kreemiga, järgmisena kihina jällegi Ekstra küpsised ja siis Trühvli ning pealmine kiht kata ülejäänud kreemiga.

Pane tort 4-8 tunniks jahedasse.
Sõelu valmis tordile kakaopulbrit, kaunista nt füüsalitega.

No comments:

Post a Comment