Saturday, February 11, 2012

Beseetort


Koostis:
4-6 munavalget
1-2 klaasi suhkrut
1-2spl maisitärklist (mina kasutasin kartulitärklist)
2spl äädikat (õunaveiniäädikat vm) (mina kasutasin sushist järgi jäänud riisiäädikat)
Moosi (maasika, vaarika, mustsõstra vm toormoosi)
200-400ml vahukoort
Külmutatud või värskeid marju, puuvilju, riivitud šokolaadi peale riputamiseks, soovi korral kvaliteetset kakaod 2-4spl ja sulatatud šokolaadi (kes soovib pruuni beseed).


Valmistamine:
Vahusta munavalged läikivaks vahuks, lisa suhkur, tärklis ja äädikas (äädikas hoiab tordi seest vahukommipehme). Pane segu kas ahjuplaadile ringi kujuliselt või lahtikäivasse vormi, mis on küpsetuspaberiga vooderdatud. Küpseta 150 kraadi juures 1-1,5h tundi helepruuniks ja jäta ahju jahtuma. Kui besee on täielikult jahtunud, pane peale toormoos, vahusta koor, kata tort vahukoorega ja kõige peale pane marju, puuvilju, mida sul sügavkülmas leidub (maasikad, mustikad, vaarikad, mustsõstrad, astelpajumarjad jne).

No comments:

Post a Comment