Wednesday, July 22, 2009

Esimene kirjatükk :)

Blogi pidamine on pidevalt mõttes olnud, kuid selleni ei ole õnnestunud seni jõuda st olen küll katsetanud, aga tundub, ei ole leidnud järjepidevust ja piisavalt aega :) aga eks alati saab uuesti üritada.
Oma esimeses postituses on raske kohe midagi põhjapanevat kirjutada, seega kirjeldan oma nädalavahetuse tegemisi, kuna hetkel on just need need säravad hetked, mis keerulisel töönädalal suunurki ülespoole tirivad :D
Reedel sai väga armsal sõbral külas käidud ja tema vananemist ja 30ndatesse jõudmist tähistatud. Lisan ka pildi, tõestamaks antud ürituse lõbusust:



Ja kuna oli nii tähtis kogunemine, siis otsustasin ka oma kokakunsti katsetada :)


Küpsetatavaks koogiks valisin:


TOORJUUSTU TORDI


Kogus kuuele - aga antud juhul jagus rohkematele :)
Aeg ettevalmistamiseks 15 min, küpsetamiseks 1 tund

Põhi:
160 g margariini; 65 g suhkrut; 2 muna; 240 g jahu; 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis 1: 300 g aprikoosidšemmi
Täidis 2: 4 muna; 100 g suhkrut; 30 g vanillisuhkrut; 500 g maitsestamata toorjuustu (näit."cream bonjouri"); 2-3 aprikoosituhksuhkrut

Tegevus :)
Sega kokku kõik põhjaks vajalikud toiduained. Vooderda vorm taignaga nii, et jääksid 4 cm kõrgused küljed. Täida vorm aprikoosidžemmiga. Vahusta munad ja suhkur, lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Vala segu vormi kõige peale. Küpseta ahjus 160 °C juures 1 tund. Raputa üle tuhksuhkruga ja paku juurde aprikoose.


Ja välja tuli selline maiuspala:





* kommentaariks võiksin soovitada, et tuleks kasutada sügavamat vormi, kuhu kook teha, siis ei juhtu nii nagu minul, kooki tuli rohkem kui oskasin oodata :)





No comments:

Post a Comment